fbpx

8 ugers forløb for
stress-hunde

hvad er en stress-hund?

En stress-hund er en hund, der gør, farer ud, trækker i snoren, mangler fokus, sover overfladisk eller ganske enkelt bliver overgearet.

Mange mennesker vil sikkert betegne en sådan hund som stædig, dominerende, ond, uopdragen og irriterende, og de vil måske give dig gode råd om, hvordan du kan vise den, at det er dig, der bestemmer.

Det er ofte meget ensomt at være ejer af en sådan stress-hund, og det resulterer måske i, at du undgår at lufte din hund i den lokale park, hvor der er andre mennesker og hunde, eller du undgår at lufte din hund på bestemte tidspunkter af døgnet. 

Din komfortzone bliver så lille, at den til sidst føles som en spændetrøje, og din oprindelige drøm om at have en hund, som du kunne gå med hvor som helst og når som helst, bliver stille og roligt til et mareridt.

Jeg kender ALT til det, for jeg har selv været der!

Hvorfor opfører stress-hunden sig, som den gør?

Din hund lærer hele tiden – 24/ 7. 

En stress-hund, som er kommet ind i en ond cirkel, tager desværre de “forkerte” valg, fordi den oplever emotionelt ubehag i sin krop: Angst, frustrationer, sorg, for megen energi.

Emotionelt ubehag i dens krop er årsag til, at den går hen og kæmper med den verden, som den lever i: Når der kommer gæster, når postbuddet kommer med en pakke, når den møder andre hunde i parken, når der kører biler eller cyklister forbi, når den skal hilse på fremmede mennesker etc.

tre fejl, som kan gøre en stress-hund værre:

Vis den, hvem der er chefen! 

Du har sikkert hørt den før: “Du skal vise din hund, hvem der er dens leder!” 

Du lærer at bruge hårde kommandoer, kontrol og magt. Men det gør bare hunden endnu mere angst, frustreret og sorgfuld. Den adlyder dig kun, fordi den er bange for dig! Den tør ikke andet.

Det, som du skal gøre, er at inspirere din hund til at tage de rigtige valg via små lege, og du skal have en strategi for, hvad du skal gøre for at holde din hund ressourcefuld, når og selvom tingene kører af sporet.

Socialisering: 

Nogle stress-hunde kan ganske enkelt ikke håndtere mødet med andre hunde og mennesker. Eftersom de er emotionelt “fyldt op” i forvejen, kan mødet med andre hunde og mennesker blive for meget for dem, og det gør ganske enkelt tingene værre.

Men hvad skal du så gøre?

Du skal træne din hund i konceptet OPTIMISME, hvilket betyder, at du skal hjælpe den med, at mødet med nye ting i dens omgivelser er GODE i stedet for dårlige. Er din hund optimistisk, vil den være cool i forhold til nye ting.

Lær din hund “stå”, “sit”, “dæk”, “fremad” etc.: 

På hundetræningshold lærer man på traditionel vis hunden “stå”, “sit”, “dæk”, “fremad” etc., men med en stress-hund kan det være meget svært at overføre denne læring til hverdagen.

Vi er i stedet nødt til at lære disse hunde koncepter og på den måde”forme” deres hjerne. Vi kan forme deres hjerne igennem special designede lege. Hunden lærer på den måde koncepter, og koncepter former deres personlighed.

forløbets tilgang:

selvkontrol:

Din hunds evne til at vælge IKKE at jagte haren eller hoppe op af gæsterne.

fokus:

Når din hund VÆLGER at reagere på dig i stedet for omgivelserne.

pålidelighed:

Kan din hund tænke, når den er oppe og køre? Kan den sit indkald midt i en jagt? Den har brug for pålidelighed.

optimisme:

Finder din hund alt nyt og anderledes er spændende? Optimisme er vejen frem!

tillid:

Tillid er et essentielt for at opnå gåture, dyrlægebesøg, en dagligdag mm. uden negativ stress.

kontrol:

En rolig og afbalanceret hund er en glad, sund og velopdragen hund.

det praktiske

opstart:

Mandag d. 17. august 2020 kl. 19 – 20

varighed:

8 gange (mandage)

adresse:

Hjartbro Skovvej 7, 6541 Bevtoft

antal deltagere:

Maks. 8 deltagere

krav til hunden:

Min. 1 år

Vaccination eller titertest up to date

Udvidet hundeansvarsforsikring

krav til ejeren:

Elsker sin stress-hund og har et ønske om at arbejde med dens personlighed med henblik på at få hverdagen til at fungere optimalt

pris:

Kr. 999,- (normalpris: kr. 1.499,-)

kontakt:

Gitte Nielsson

Mobil: 42915115

Mail: info@gittenielsson.dk

din koncepthunde-træner

Mit navn er Gitte Nielsson, og jeg var i 90’erne en rigtig frustreret ejer af en ekstremt følsom og overgearet belgisk hyrdehund ved navn Qafka. Hun løb rundt på væggene, ødelagde alt i min lejlighed, angreb andre hunde mm.

Jeg valgte at tage udfordringen op med at være ejer af en stress-hund og søgte højt og lavt efter diverse løsninger, som kunne hjælpe hende til at få ro på.

Det lykkedes IKKE, og jeg måtte give hende fred i en alder af 6½ år.

På baggrund af min erfaring med hunde, som “kører højt”, har jeg udviklet en metode til at kanalisere denne høje energi, så den bliver brugt positivt.

Jeg kombinerer min metode med min viden om hundens emotioner og koncept-træning, hvor man arbejder med hundens personlighed..

Jeg ønsker at spare dig for at bruge lige så mange år på at finde  en løsning, som jeg gjorde, så du og din hund kan få en velfungerende hverdag

TAG ACTION I DAG - TILMELD DIG FORLØBET!