fbpx

om gitte NIELSSON

OM gitte nielsson

Jeg hjælper hundeejere med stress-hunde med at vende negativ stress til positiv energi.

Det kræver en målrettet indsats, hvor du er nødt til at arbejde med såvel dig selv som din hund på mange forskellige plan, fra det fysiske til det ikke-fysiske.

Det kræver desuden, at du lærer at være cool uanset hvad, så din hund altid har en stabil støtte ved sin side.

Din hund connecter helt naturligt med sine omgivelser, og ønsker du at skabe et godt partnerskab med den, kræver det, at du lærer den at kende helt ind i dens sjæl. 

Går din hund med en person, som virker usikker og ustabil, må den gå sine egne vegne – med eller uden dig.

MIN HISTORIE

Her kan du læse om min rejse med stress-hunde, herunder hvad jeg har gjort for at få dem på rette spor igen.

I 1995 blev jeg den lykkelige ejer af en belgisk hyrdehund ved navn Qafka. Jeg hentede hende, da hun var 12 uger gammel, og hun skulle vise sig at gå hen og blive mit livs største udfordring hvad angår hundeadfærdsproblemer:

 • Hun raserede alt i min lejlighed, når hun var alene hjemme
 • Hun var aggressiv overfor andre hunde
 • Hun var skudræd
 • Hun var ekstremt sensitiv overfor lyde
 • Hun var yderst usikker overfor fremmede mennesker
 • Hun havde store problemer med at holde huld, da hun var meget nervøst anlagt
 • Hun kunne sjældent koncentrere sig i mere end 5-8 minutter ad gangen, når vi trænede
 • Hun var generelt meget stresset

Jeg kunne mærke, at det var rigtigt hårdt for Qafka at være i denne evige tilstand af stress, så jeg begav mig ud på en rejse for at søge efter løsninger på Qafkas adfærdsmæssige udfordringer.

I min søgen efter løsninger uddannede jeg mig til lydigheds- som agilityinstruktør indenfor DCH, hvor jeg fik mulighed for at deltage på adskillige hundeadfærdskurser. Jeg blev da også meget klogere på hendes problematiske adfærd, men jeg fik aldrig helt knækket koden.

Jeg fik mange ”anbefalinger” undervejs:

Alene-hjemme problemer: ”Stå klar med en haveslange og sprøjt på hende, når hun begynder at rasere lejligheden”. Tja, en vandskade ville være uundgåelig, hvis jeg fulgte denne anbefaling.

Aggressiv over for andre hunde: ”Slip hende fri sammen med de andre hunde. De skal nok finde ud af det på et tidspunkt”. Mit svar var, at det var en dårlig idé, for det ville blive en dårlig oplevelse for alle hundene med en stor dyrlægeregning til følge.

Det lykkedes mig at få Qafka rettet så meget op, at hun kunne være alene hjemme uden at ødelægge noget, og jeg kunne gå med hende løs til træning, herunder deltage i stævner, hvor hun var løs, uden at hun for på de andre hunde. En stor sejr 😊

Da Qafka var 6 år gammel, begyndte hun at udvise angst for forskellige hverdagsting, såsom sko i garderoben, lygtepæle ude på vejen, tøj på tørresnoren, cykler etc. Desuden blev hun urenlig indendørs.

Jeg kontaktede mange forskellige eksperter, lige fra hundeadfærdsterapeuter til dyrlæger, i håb om at finde en løsning på, hvad jeg kunne gøre, for at hun kunne få det bedre.

Det lykkedes mig desværre ikke at finde en løsning på Qafka’s angst, og det hele endte med, at jeg valgte at give hende fred, da hun var blot 6½ år gammel.

Det var en af de værste dage i mit liv, for hos dyrlægen trykkede Qafka sig ind til mig og kiggede op på mig med sine store brune øjne – let skælvende.

Jeg havde i den grad kvalme over hele situationen. Jeg havde igennem hele hendes liv været den person, som hun havde kunnet stole på 100%. Jeg havde nu dømt hende til døden, selvom hun var fysisk sund og rask. Hun stolede på mig til sit sidste åndedrag! Jeg følte mig som en bøddel!

Da Qafka lå der på gulvet hos dyrlægen og havde taget sit allersidste åndedrag, tog jeg en beslutning for livet: Jeg ville finde løsninger på at få stress-hunde, som er kørt af sporet, på sporet igen.

Jeg har været på en afsindig spændende rejse for at finde løsninger. På min rejse har jeg taget vidt favnende uddannelser for at erhverve viden om såvel os mennesker som hundene. Herunder har jeg taget uddannelser indenfor NLP, dyrehealing, telepati, energiformidling, kranio sakral terapi til dyr, kinesiologi, tankefelt terapi, dyreemotioner og Pro Dog Training.

En af de mest skelsættende ting, som jeg har lært på min lange rejse er, at hundene deler energi med os mennesker. Har vi ”mudder” i vores energi, så kan det smitte af på hundene med store konsekvenser til følge. Hundene kan med andre ord give feedback på den energi, som vi sender ud. De er rigtig gode coaches.

Jeg har haft flere belgiske hyrdehunde siden Qafka, men specielt min nuværende hyrdehund, Bina, har været prøvekanin for al min viden. Hun var ti måneder gammel, da jeg overtog hende i 2012, og hun var dengang ekstremt stresset. Symptomerne på hendes stress var følgende:

 • Hun lå om aftenen på gulvet og hyperventilerede i flere timer
 • Hun jagtede alt, hvad der bevægede sig på vores ture: Blade, biler, mine heste og sågar F16 fly på himlen!
 • Hun for jævnligt op indenfor og gøede, selvom der intet var at gø ad
 • Hun kunne stresse så meget på vores gåture, at hun ganske enkelt kollapsede

Jeg har brugt al min viden omkring mennesker og stress-hunde, hvilket betyder, at Bina i dag er en yderst afbalanceret hund, hvilket betyder, at hun i dag bruger sin energi fornuftigt. Det betyder, at:

 • Hun kan slappe helt af indenfor
 • Hun sover stille og roligt
 • Hun har ikke på evig jagt mere
 • Hun har i de sidste mange år været fri for at kollapse af stress

Jeg har til dato hjulpet utroligt mange stress-hunde og deres ejere på rette vej, og jeg har i den forbindelse udviklet et koncept med fokus på at skabe det optimale partnerskab med sin stress-hund.

DET SKREV MEDIERNE OM MIG

Klik på et logo, og du får adgang til artiklen

TAG ACTION I DAG - KONTAKT MIG OG FÅ MIN HJÆLP!